Maatregelen

 • Alle trainingen en zwemlessen gaan niet door tot en met 1 juni
 • Alle wedstrijden van het seizoen 2019/2020 zijn afgelast
 • Alle bijeenkomsten van TRB-RES komen te vervallen tot en met 1 juni
 • Vragen? Meldt het bij de afdelingsmanager of het bestuur

Update: 23 Mei 2020, 16:15

We gaan vanaf 2 juni weer beginnen met zwemmen. Leer hier meer over hoe dat eruit gaat zien.

Update: 15 Mei 2020, 12:05

Vorige week heeft de regering versoepelingen bekend gemaakt omtrent het coronavirus. Een van de versoepelingen is het heropenen van de zwembaden (binnen en buiten). Het uitgangspunt hierbij is het protocol Verantwoord Zwemmen dat door de zwembranche is opgesteld.

De gemeente Tilburg heeft gesloten de zwembaden (beperkt) te openen vanaf maandag 18 mei. Voordat wij als zwemvereniging gebruik mogen maken van het zwembad dient er een goedgekeurd plan te liggen waarin wij laten zien hoe we het protocol gaan hanteren. Op maandag 18 mei zal het bestuur hierover vergaderen. Als de uitkomst is dat we gaan zwemmen wordt het plan op dinsdag 19 mei besproken met het sportbedrijf Tilburg.

We weten dus nog niet zeker of we het zwemmen weer gaan hervatten. Ook is nog niet duidelijk om welke activiteiten dit zal gaan. Als er activiteiten worden hervat is dit niet eerder dan maandag 25 mei 2020.

Contributie

Normaal gesproken zouden we afgelopen week de contributie van periode 4 hebben geind. Het bestuur heeft besloten de ontwikkelingen omtrent het hervatten van het zwemmen af te wachten. We hebben de incasso van periode 4 tijdelijk opgeschort.


Update: 8 April 2020, 22:40

Op 31 maart heeft de regering een verlenging aangekondigd voor de coronamaatregelen. Deze maatregelen zullen gelden tot op zijn minst 28 april 2020. Dit heeft ook gevolgen voor ons als een vereniging. Hieronder een overzicht van deze (nieuwe) gevolgen:

Er vinden geen zwemlessen en trainingen plaats tot en met 28 april.

Op dit moment is de vraag of we na de meivakantie de lessen en trainingen kunnen hervatten. Hier wordt eind april meer over duidelijk.

Alle wedstrijden voor seizoen 2019/2020 worden afgelast.

Dit is al eerder bekend gemaakt door de KNZB. Zij hebben besloten alle competities af te gelasten. Er is ondertussen meer bekend over de gevolgen voor de competities:

 • Openwaterzwemmen: Het nieuwe seizoen is nog niet gestart. Wat precies gaat gebeuren is afhankelijk van de maatregelen van de overheid. Hier komt later meer duidelijkheid over.
 • Waterpolo: Het seizoen is ten einde en kent geen kampioenen, automatische promovendi en degradanten. De precieze gevolgen voor volgend seizoen worden zaterdag 11 april gepubliceerd op de KNZB site.
 • Wedstrijdzwemmen: De eindstand van de Nationale Zwemcompetitie wordt bepaald door het resultaat na 3 ronden. Er worden geen kampioenen uitgeroepen, wel wordt de promotie-degradatie regeling toegepast op deze stand. Er komt een nieuwe structuur voor de NZC. Wij zullen daarin volgend jaar uitkomen in de Eerste Divisie. Meer info is te lezen op de website van de KNZB.

De reguliere facturatie van de contributietermijnen en de incasso blijft plaatsvinden voor seizoen 2019/2020.

Het is op dit moment nog onduidelijk wat de financiële gevolgen gaan zijn voor onze vereniging. Wij volgen het advies van de KNZB op om de contributie te blijven incasseren, je gaat immers een lidmaatschap aan voor een jaar.

 • Als je niet in staat bent om de contributie te betalen, laat het dan weten aan de penningmeester via penningmeester@trbres.nl. We kijken dan samen wat we af kunnen spreken.
 • Aan het einde van het seizoen maken we de financiële balans op (naar verwachting augustus 2020). Bij financiële ruimte komt het bestuur met een voorstel voor de verrekening van de contributie.
 • Deze eventuele verrekening zal plaatsvinden met de contributie voor het volgende seizoen (2020/2021).

Wij wensen iedereen een hele goede gezondheid toe. Let een beetje op elkaar en vooral #BlijfThuis.

Heb je vragen? Meldt het bij de afdelingsmanager of het bestuur.


Update: 30 Maart 2020, 19:00

Op 23 maart heeft de overheid verscherpte maatregelen aangekondigd ter bestrijding van het coronavirus.

De KNZB stopt alle competities en wedstrijden per direct voor het seizoen 2019-2020. Wat dit besluit precies betekent voor de verschillende sporttakken, zal in de komende twee weken verder worden uitgewerkt. Er zullen tot en met de zomervakantie dus geen wedstrijden meer gezwommen worden.


Update: 16 Maart 2020, 11:30

De KNZB zet alle door de bond georganiseerde wedstrijden stil tot en met 6 april. Daarnaast geven ze het advies geen verenigingsactiviteiten te organiseren in dezelfde periode (waaronder ook trainingen en zwemlessen). TRB-RES geeft gehoor aan dit advies. Er zullen geen trainingen, lessen, wedstrijden en bijeenkomsten van TRB-RES zijn zeker tot en met 31 maart.

Alle reguliere wedstrijden tot en met 6 april gaan niet door. De wedstrijd van 22 maart in Oosterhout is daardoor ook afgelast. Voor de actuele status van zwemwedstrijden: zie de wedstrijdkalender wedstrijdzwemmen.

Het OKT zwemmen is afgelast door de KNZB. De Swim Cups in Den Haag en Eindhoven gaan niet door (bron). Het OKT waterpolo is uitgesteld naar 31 mei tot 7 juni.

Wij zijn op dit moment in kaart aan het brengen welke consequenties deze maatregel heeft op:

 • Het lesprogramma en diplomazwemmen op 4 april
 • Promotie/degradatie waterpolo (kampioenschap Dames 1)
 • Nationale zwemcompetitie wedstrijdzwemmen
 • Onderwaterhockey

We houden de situatie nauwlettend in de gaten. Als er ontwikkelingen zijn dan stellen we je daarvan spoedig op de hoogte.


Update: 11 Maart 2020, 18:20

Naar aanleiding van de maatregelen in Noord-Brabant omtrent het corona virus zullen alle trainingen, zwemlessen en wedstrijden niet doorgaan tot en met zondag 15 maart. Op maandag 16 maart zal de situatie opnieuw worden beoordeeld.

De Nationale Zwemcompetitie Deel 4 in de Drieburcht zal dus niet doorgaan. Deze wordt op een nader te bepalen uitwijkdatum ingehaald.

De uitsluiting van wedstrijden geldt voor alle zwemmers uit Brabant en dus voor alle leden van TRB-RES. Zij mogen ook niet deelnemen aan wedstrijden en KNZB activiteiten buiten Brabant. Dit zeker tot en met dinsdag 17 maart.

Het overleg met de zwemcommissie wedstrijdzwemmen en de trainers van wedstrijdzwemmen op woensdag 11 maart gaat ook niet door.

Meer informatie

Coronavirus: Alle activiteiten afgelast