Zwemmen is een ideale sport om fit te blijven. Ben je 20 jaar of ouder en beheers je het zwemmen minimaal op het niveau van zwemdiploma A en B, dan kun je terecht bij het masterzwemmen van TRB-RES. De KNZB noemt zwemmers vanaf 20 jaar “masters”. De masters afdeling van TRB-RES bestaat op dit moment uit zo’n 80 zwemmers tussen de 20 en 65 jaar. Altijd iemand van je leeftijd die bij je past! 2 keer per week kun je werken aan je techniek en conditie! De doelen van de zwemmers variëren van het verbeteren van conditie en zwemtechniek, tot het zwemmen van NK master wedstrijden. Tijdens de trainingen wordt gebruik gemaakt van trainingsschema’s, welke opgesteld zijn door de trainers van TRB-RES.

Tijdens de trainingen wordt er in twee groepen gezwommen:

Techniekgroep

Deze groep is speciaal voor het aanleren van de technieken van het zwemmen. Wil je een bepaalde slag beter leren? Dan zit je hier goed!

Conditiegroep

Deze groep is bedoeld voor de zwemmers die de technieken beheersen. Zij kunnen extra werken aan hun conditie en kracht. Bij deze groep horen ook de masters die wedstrijden zwemmen. Deze groep werkt dan ook met een jaarplanning gericht op de Nederlandse Master Kampioenschappen die twee keer per jaar worden gehouden. Heb je dus al ervaring, wil je conditie/kracht opdoen, dan zit je bij deze groep goed!

Trainingstijden

Op dit moment wordt er gezwommen op Maandag van 20.00-21.00 en Donderdag van 20.00-21.00 in Sportcomplex Drieburcht. De fanatiekelingen kunnen ook terecht op Dinsdag van 6.45-7.45 en Vrijdag van 6.45-7.45. Op maandag zal er meer aandacht zijn voor technieken, doordat er aparte banen zijn vrijgehouden voor het geven van techniektrainingen (met eigen trainer). Op donderdag zal er wat meer op eigen gelegenheid worden gezwommen (er is gewoon een schema beschikbaar dat kan worden gezwommen), maar ook daar is een trainer aanwezig die aanwijzingen kan geven. De ochtendtrainingen worden samen met de wedstrijdploeg gezwommen.

Wedstrijden

Een groep Masters van 15 zwemmers doet mee aan masterwedstrijden. Dit zijn veel oud zwemmers die regelmatig nog met masterwedstrijden meedoen en zelfs aan de Nederlandse Masterkampioenschappen korte- en lange baan meedoen. De masters zijn ingedeeld in leeftijdsgroepen van 5 jaar. Deelnemers zwemmen dan tegen leeftijdsgenoten. De jongste masters leeftijd is 20-24 jaar. De oudste leeftijdsgroep wordt aangepast aan de oudste deelnemers. Je kunt dus tot zeer hoge leeftijd blijven deelnemen aan masterwedstrijden.

Wedstrijden worden georganiseerd in de regio onder de naam Zuidelijke cirkel. Wil je meer informatie over het zwemmen van wedstrijden als master? Neem dan een kijkje op de website van de KNZB en KNZB Regio Zuid.

Nieuwsgierig geworden?

Je kunt altijd meedoen met enkele trainingen voordat je besluit lid te worden. Wil je meer informatie of wil je een keer meetrainen, neem dan contact met ons op!

Let op! Voor zwemmers die bij de masters van TRB-RES willen zwemmen om eerst de technieken te leren (de techniekgroep), werken we met instroommomenten. Deze instroommomenten zijn de maandag na elke vakantie (zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie, carnavalsvakantie, en meivakantie). Door deze instroommomenten kunnen we de kwaliteit van de techniektrainingen blijven garanderen, en kunnen we met elke groep werken naar een doel. Het volgen van proeftraininingen in deze groep is dus ook alleen de eerste twee weken van elke nieuwe periode mogelijk.

Wil je instromen in de conditie/kracht groep, dan is instromen altijd mogelijk. Je wordt op niveau ingedeeld en je kunt gewoon meedoen met de trainingen.