Van zwemles naar zwemtraining

De Swimkick techniekschool is bedoeld voor kinderen die zwemmen enorm leuk vinden en die door het volgen van techniektrainingen steeds beter willen worden. De technieken van het wedstrijdzwemmen staan centraal en daarnaast worden er ook trainingen gegeven om de motoriek en conditie te verbeteren. Het is een voorloper op het ‘echte’ wedstrijdzwemmen, maar ook voor kinderen die willen waterpoloën is het een belangrijke basis. Je kunt immers nooit een goede waterpoloër worden, als je niet goed kunt zwemmen. Swimkickzwemmers zwemmen 1 of 2 keer in de week. Het liefst 2 keer, we zien namelijk dat zwemmers die vaker zwemmen alles sneller oppakken. Zie de trainingstijden voor de momenten dat de swimkick traint.

Wat ga je leren?

 • De basistechniek voor de rugslag, borstcrawl, schoolslag, en de voorloper van de vlinderslag: dolfijnslag of zeemeerminnenslag.
 • Hoe je makkelijk en met weinig moeite kunt zwemmen: stroomlijnen.
 • Keerpunten, zodat je snel kunt keren bij de muur.
 • Je leert snel en goed duiken, zodat je zo snel mogelijk het water in komt. En de speciale rugcrawlstart.
 • Motorische vaardigheden en lichaamscoördinatie.
 • Basisconditie, zodat je de trainingen en wedstrijden beter vol kunt houden.

Wat heb je nodig?

Je hebt helemaal niet veel nodig om te kunnen beginnen met zwemmen. We vinden het wel belangrijk dat je de volgende spullen bij je hebt:

 • Goed aansluitend badpak of zwembroek
 • Slippers op het bad voor de hygiëne en tegen uitglijden
 • Zwembril met kleine glazen
 • Batmuts (optioneel) als je lange haren hebt: zo gaan ze niet in de weg zitten.

Wedstrijden

Naast de trainingen komen zij ook uit in het Minioren Circuit van de KNZB. Dit zijn 4 wedstrijden per jaar. In deze wedstrijden zwemmen ze in een speciale categorie met minder zware afstanden. Ook worden hier de regels wat minder streng nageleefd zodat ze kunnen proeven aan het zwemmen van wedstrijden. Ook mogen ze meedoen aan de jaarlijkse clubkampioenschappen. De data voor deze wedstrijden staan op onze wedstrijdkalender.

Waterpolo

Het is voor kinderen erg goed als ze zo veel mogelijk bewegen en sporten. Daarom raden wij het aan om naast de swimkick ook een uurtje mee te doen bij minipolo, de voorloper van het waterpolo. Naast dat het goed is voor de ontwikkeling van het kind, is het natuurlijk ook gewoon leuk om te doen! Zo kun je ook je snelle wedstrijdzwemskills gebruiken voor een andere sport. Lijkt dit je leuk? Neem dan contact op via minipolo@trbres.nl.

Hoe kan ik meedoen?

Je mag altijd eerst twee keer gratis komen ‘proeftrainen’ om te kijken of je het leuk lijkt. Je kunt deze proeftraining aanvragen via ons online formulier. De trainers zullen dan contact met je opnemen. Bevalt het goed? Dan kun je lid worden. Geef bij beide formulieren aan op welke tijden je wil komen. Het overzicht staat op onze pagina trainingstijden (Groep: Swimkick). De verenigingscontributie is te vinden op onze contributiepagina. Swimkick valt hier onder wedstrijdzwemmen.

Toelatingseisen

 • B-diploma of Superspettermodule 8, of
 • Sterrenplanmodule ‘ik zwem wedstrijden’.

Vragen?

Als je nog vragen hebt kun je altijd contact opnemen met de trainers via trainers-wz@trbres.nl. Wij hopen jullie snel in het water te zien!