Binnen de afdeling wedstrijdzwemmen van TRB-RES trainen kinderen vanaf 7 jaar met als doel hun zwemtechnieken en conditie te verbeteren. Daarnaast nemen zij deel aan diverse wedstrijden en komen zij uit voor de Nationale zwemcompetitie.

De trainers wedstrijdzwemmen streven ernaar om op een verantwoorde wijze het beste uit de zwemmers naar boven te halen. Het gezamenlijk doel dat de trainers delen is om zo veel mogelijk zwemmers te kwalificeren voor de regionale kampioenschappen en enkele van hen zelfs voor de Nationale kampioenschappen. De wedstrijdzwemmers trainen allemaal op hun eigen niveau. Zwemmers kunnen met de trainers doelen bespreken waar dan ook specifiek met hen naartoe gewerkt wordt.

De meeste zwemmers trainen met de focus op:

  • Regionale kampioenschappen (de grootste groep)
  • Nationale Junioren/Jeugd kampioenschappen (een selecte groep van 12-18 jaar)
  • Nationale Kampioenschappen (een selecte groep)
  • Lange afstanden (een selecte groep traint in de bovenstaande groepen mee en kan eventueel een speciaal trainingsschema krijgen)

Naast bovenstaande categorieën bestaat er nog een groep zwemmers die voor hun plezier zwemmen om hun conditie op peil te houden en om lichamelijk actief te zijn. Voor deze specifieke groep wordt een mindere discipline vereist en zij mogen op eigen initiatief aan (master)wedstrijden deelnemen. Deze groep bestaat uit masterzwemmers (20+). Ga in bovenstaand menu naar Wedstrijdzwemmen en klik vervolgens op Masterzwemmen voor meer informatie over deze zwemgroep.

Nationale zwemcompetitie

De wedstrijdgroep doet mee aan de landelijke zwemcompetitie. De zwemcompetitie is een landelijke serie van 4 wedstrijden waarin alle zwemverenigingen in Nederland tegen elkaar strijden. Je zwemt dus als vereniging. Iedere wedstrijd staat er een vast programma van afstanden opgesteld door de KNZB voor 5 leeftijdscategorieën.

Nadat alle 4 de competitiewedstrijden gezwommen zijn worden alle puntentotalen bij elkaar opgeteld en dat bepaalt je eindscore. De vereniging met de minste punten heeft het snelst gezwommen en wordt kampioen in de klasse waarin de vereniging is uitgekomen. Er zijn verschillende klassen: Hoofdklasse, A-klasse, B-klasse, C-klasse en regionale klassen. Wij als TRB-RES komen uit in de B-klasse samen met ongeveer 31 andere teams. Het doel is om zo hoog mogelijk te eindigen in deze landelijke B-klasse.

Meer informatie

Op de onderliggende pagina’s in het hoofdmenu vindt u meer informatie over de afdeling wedstrijdzwemmen van TRB-RES. We hopen middels deze informatie veel transparantie en duidelijkheid te scheppen over de werkwijze binnen de afdeling wedstrijdzwemmen van TRB-RES.

Neem gerust eens een kijkje op deze website. Wanneer je geïnteresseerd bent in een proeftraining of vragen hebt over de werkwijze van onze afdeling kun je contact opnemen via het volgende e-mailadres: wedstrijdzwemmen@trbres.nl.

Nieuws

  • TRB-RES aan kop in Nationale B-klasse 6 oktober 2019 by Hannah Schellekens Het eerste deel van de Nationale Zwemcompetitie is gezwommen waar TRB-RES voor de tweede keer uitkomt in de landelijke B-klasse. Een grote, brede maar vooral sterke ploeg die het bloed van de tegenstanders al kan ruiken. Na 9 jaren aaneenvolgend in de A-klasse gezwommen te hebben is de B-klasse natuurlijk… Lees verder
  • Limiet met friet 23 mei 2019 by Hannah Schellekens 23 Juni 2019, Sportcomplex Drieburcht Tilburg (25m bad) Toch nog limieten zeker stellen in het korte bad? Dat kan! Tijdens deze wedstrijd kun je alvast limieten halen voor het volgende, relatief krappe, korte baan seizoen. Na afloop friet (met iets gezonds) in de horeca van zwemtempel de Drieburcht. Verenigingstafels op… Lees verder
Sluit Menu