Na het geweldige resultaat in ronde 1 van de Nationale Zwemcompetitie waren de verwachtingen hoog, maar het is TRB-RES toch ook dit keer weer gelukt om onder (een al heel scherpe) inschrijftijd te komen. Met een puntentotaal van 4946,64 wisten we nipt ZV 44 1 (B3-afdeling) voor te blijven met maar 2 punten verschil. Hiermee zijn we over alle afdelingen ongeslagen over de gehele B-klasse. Na twee ronden staan we nog steeds ruim eerste in de B2-afdeling met een marge van 230 punten.

Dit was de eerste van de twee competitiewedstrijden die bij ons thuis in de Drieburcht gehouden worden met onze vaste competitiepartners PSV 2 en Arethusa. Bijna iedereen heeft rond of onder hun PR gezwommen, vlak voor het piekmoment op de Brabantse of Nederlandse kampioenschappen. Dit is natuurlijk een goed voorteken voor deze kampioenschappen waar we alleen nog de puntjes voor op de i moeten zetten.

De grootste verbeteringen staan dit keer op naam van Lieke Molkenboer op de 100m vlinderslag (-23.3s) en 200m schoolslag (-32.6s). Ook Wouter van Hest (100m vlinderslag, -12.8s), Anthony Zimmerman (200m rugslag, -20.8s), en Yulia van der Drift (200m vrije slag, -19.2s) hebben onder andere groene cijfers laten zien. Samen met andere verbeteringen en de stabiele prestaties van de ploeg hebben we terecht weer laten zien dat we bij de beste verenigingen horen. Als we deze trend doorzetten en net zo hard blijven werken is de A-klasse binnen handbereik.

Alleen de uitslag van DZ&PC is nog niet bekend deze ronde. Door technische problemen met de keerwanden is deze wedstrijd uitgesteld tot waarschijnlijk begin 2020. De officiële uitslag van ronde 2 zal ook daarna pas bekend zijn.

Zet de volgende competitiewedstrijden vast in je agenda, we willen zo min mogelijk zwemmers missen!

  • 12 januari 2020, Golfbad (Oss)
  • 15 maart 2020, De Drieburcht (Tilburg)

Klik hier voor de tussenstanden
Klik hier voor de uitslag
Klik hier voor de wedstrijdkalender

Rondekampioenen op weg naar A-klasse