Het eerste deel van de Nationale Zwemcompetitie is gezwommen waar TRB-RES voor de tweede keer uitkomt in de landelijke B-klasse. Een grote, brede maar vooral sterke ploeg die het bloed van de tegenstanders al kan ruiken. Na 9 jaren aaneenvolgend in de A-klasse gezwommen te hebben is de B-klasse natuurlijk maar soft en ligt dit lagere niveau duidelijk niet in het straatje van deze ploeg. Met 5104,09 punten hebben onze kanjers de eerste plaats in de B2 afdeling weten te veroveren met een ruime 50 punten verschil op de nummer 2. Over alle afdelingen heeft TRB-RES zich naar een mooie derde plek weten te zwemmen met eenzelfde verschil en de nummer 2 in handbereik.

Zelden hebben we, ondanks vele afmeldingen, zo’n gigantische opkomst gehad. Met 65 man hebben we het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven onveilig gemaakt samen met onze vertrouwde competitiepartners PSV 2 en Arethusa. PSV 2 komt na een promotie uit met ons in de B2-klasse (nu een 4e plaats) en Arethusa komt na degradatie uit in de C1-klasse en staan na deze wedstrijd vooralsnog veilig op een 7e plek. Waar PSV 2 bij de oudere zwemmers zich kon meten aan onze talenten, hebben wij ze vooral met onze jeugd fenomenaal weten te overtroeven. Alleen al op de 4x100m vrije slag estafette voor de meisjes junioren 4 en later hebben we een voorsprong weten te pakken van 30 seconden.

Over de hele breedte van de ploeg is er hard gezwommen (van de minioren tot de senioren). Bijna iedereen heeft gezwommen naar verwachting, of net wat beter waardoor het puntentotaal 48 seconden sneller is dan hoe we waren ingeschreven. Al met al is dit een geweldig begin voor de wedstrijdploeg en een opstapje naar het kampioenschap en promotie naar de prestigeuze A-klasse. Er moet uiteraard nog hard doorgebikkeld worden!

Op naar de 2e competitiewedstrijd, welke vlak voor de Brabantse Winterkampioenschappen wordt georganiseerd bij ons in Zwemtempel de Drieburcht op 3 november. Reserveer deze dag je in agenda! De uitnodigingen worden ongeveer een week van te voren verstuurd. Heb je geen uitnodiging gekregen? Neem dan contact met ons op! Dan weten we zeker dat iedereen aanwezig is.

Zet de volgende competitiewedstrijden vast in je agenda, we willen zo min mogelijk zwemmers missen!

  • 3 november 2019, De Drieburcht (Tilburg)
  • 12 januari 2020, Golfbad (Oss)
  • 15 maart 2020, De Drieburcht (Tilburg)

Klik hier voor de tussenstanden
Klik hier voor de uitslag
Klik hier voor de wedstrijdkalender

TRB-RES aan kop in Nationale B-klasse