De afdeling zwemmend redden traint wekelijks. Jongere kinderen kunnen beginnen met het halen van junior redder 1, terwijl jong volwassenen trainen voor ‘life saver’. Dit is een diploma dat zeer gewaardeerd wordt als je bijvoorbeeld toezichthouder in een zwembad wilt worden.

Zwemmend redden begint met het redden vanaf de kant, soms met een touwtje of een stok, en gaat door tot je voorzichtig een bewusteloze drenkeling op de kant kunt brengen. Je zwemt dus niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Voor zwemmend redden heb je een goede conditie nodig.

Op een hele speelse en afwisselende manier wordt er door ervaren instructeurs gewerkt aan deze vaardigheden. Om te mogen starten moet je minimaal het diploma B van het zwem ABC hebben. Enkele keren in het jaar wordt er door middel van demonstraties voorgedaan hoe je iemand kunt redden, en af en toe krijgen we het verzoek om zwemevenementen te beveiligen. Het dragen van verantwoording en sociaal gevoel staat hoog in het vaandel van de brigade. 

TRB-RES is aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland (voorheen de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen), vanuit deze bond worden de examens afgenomen en zij staan er garant voor dat onze vereniging kwalitatief hoog opleidt.

Trainingstijden

  • Maandag 18:00-19:00 in Sportcomplex Drieburcht
  • Zaterdag 17:00-18:00 in Zwembad Reeshof

Nieuws

Er is op dit moment geen nieuws. Kom later terug!