TRB-RES

Zwemvereniging Tilburg

Swimkick techniekschool

De Swimkick techniekschool van TRB-RES is bedoeld voor kinderen die zwemmen enorm leuk vinden en die door het volgen van technieklessen steeds beter willen worden. De technieken van het wedstrijdzwemmen staan centraal en daarnaast worden er ook trainingen gegeven om de motoriek en conditie te verbeteren. Het is een voorloper op het wedstrijdzwemmen waarin je echte wedstrijden gaat zwemmen, maar ook voor kinderen die willen waterpoloën een belangrijke basis. Je kunt immers nooit een goede waterpoloër worden, als je niet goed kunt zwemmen.

Toelatingseisen
  • B-diploma of Superspettermodule 8.
  • Sterrenplanmodule 'ik zwem wedstrijden'.
Wij adviseren om het Sterrenplan als voorloper, of parallel aan de Swimkick te volgen. Het is een goede basis waar plezier voorop staat en past goed bij kinderen van ongeveer 7-8 jaar. Zie het schematische overzicht van de diverse opleidingen bij het zwemaanbod.

De voortgang van de aangeleerde vaardigheden worden bijgehouden in een Swimkick-paspoort. Dit paspoort wordt uitgereikt bij de eerste les in de Swimkick Techniekschool. Door middel van een toets worden de aangeleerde vaardigheden beoordeeld en wanneer een toets met succes is afgelegd, wordt een sticker uitgereikt. Een vol paspoort betekent dat het kind alle basistechnieken van de wedstrijdslagen en de bijbehorende start- en keerpunten voldoende beheerst. Met een vol paspoort is het kind klaar voor de volgende stap: de Speedo wedstrijdploeg. Twee proeftrainingen zijn vrijblijvend. Daarna zullen we in overleg met jou en je ouders, afspreken of en hoe vaak en wanneer je wilt komen trainen.

De mogelijke tijden en locatie voor de Swimkick techniekschool vindt u terug bij het overzicht van alle zwemlestijden.

Mochten er nog vragen zijn neem dan contact op via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..