TRB-RES

Zwemvereniging Tilburg

WEDSTRIJDZWEMMEN

          

Binnen de afdeling wedstrijdzwemmen van TRB-RES trainen kinderen vanaf 7 jaar met als doel hun zwemtechnieken en conditie te verbeteren. Daarnaast nemen zij deel aan diverse wedstrijden en komen zij uit voor de Nationale zwemcompetitie. 

De trainers wedstrijdzwemmen streven ernaar om op een verantwoorde wijze het beste uit de zwemmers naar boven te halen. Het gezamenlijk doel dat de trainers delen is om zo veel mogelijk zwemmers te kwalificeren voor de regionale kampioenschappen en enkele van hen zelfs voor de Nationale kampioenschappen. De wedstrijdzwemmers trainen allemaal op hun eigen niveau. Zwemmers kunnen met de trainers doelen bespreken waar dan ook specifiek met hen naartoe gewerkt wordt.

De meeste zwemmers trainen met de focus op:
-   de minioren wedstrijden en kampioenschappen (basistechniek en conditietraining voor zwemmers tot 12 jaar);
-   de regionale kampioenschappen (de grootste groep);
-   de Nationale (junioren)jeugd kampioenschappen (een selecte groep van 12 tot 18 jaar);
-   de Nationale kampioenschappen (een selecte groep);
-   de langere afstanden (een selecte groep traint in bovenstaande groepen mee en kunnen eventueel een speciaal trainingsschema krijgen).

Het doel voor dit seizoen is dat wij ons net als de afgelopen seizoenen nestelen in de middenmoot van de landelijke A-klasse en dat wij ons hier niet alleen in handhaven, maar er ook naar streven dat de wedstrijdselectie zich hoger gaat plaatsen binnen deze klasse.

Op de onderliggende pagina’s in het hoofdmenu vindt u meer informatie over de afdeling wedstrijdzwemmen van TRB-RES. We hopen middels deze informatie veel transparantie en duidelijkheid te scheppen over de werkwijze binnen de afdeling wedstrijdzwemmen van TRB-RES.

Neem gerust eens een kijkje op deze website. Wanneer je geïnteresseerd bent in een proeftraining of vragen hebt over de werkwijze van onze afdeling kun je contact opnemen via het volgende mailadres:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..