TRB-RES

Zwemvereniging Tilburg

Beste leden, Komende week blijven de trainingstijden en locaties hetzelfde als afgelopen week, we blijven ons best doen voor betere tijden.
WATERPOLO CLUBKLEDING BESTELLEN Wil je een WATERPOLO ZWEMBROEK bestellen? Plaats en betaal je bestelling vóór 20... https://t.co/a21XBxAJI8
Beste leden Nog steeds is er geen definief trainingsrooster voor de afdelingen. Er is nog overleg over een aantal... https://t.co/TRe2B1f2Qc
#Dag2 Jeugdkamp! De zon staat goed te schijnen op het grasveld, het luchtkussen van BSSV uit Goirle is echt top,... https://t.co/elep93vk4c

REDDINGSBRIGADE

 

 

 

 

De afdeling zwemmend redden traint wekelijks. Jongere kinderen kunnen beginnen met het halen van junior redder 1, terwijl jong volwassenen trainen voor ‘life saver’. Dit is een diploma dat zeer gewaardeerd wordt als je bijvoorbeeld toezichthouder in een zwembad wilt worden.

Zwemmend redden begint met het redden vanaf de kant, soms met een touwtje of een stok, en gaat door tot je voorzichtig een bewusteloze drenkeling op de kant kunt brengen. Je zwemt dus niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Voor zwemmend redden heb je een goede conditie nodig.

Op een hele speelse en afwisselende manier wordt er door ervaren instructeurs gewerkt aan deze vaardigheden. Om te mogen starten moet je minimaal het diploma B van het zwem ABC hebben. Enkele keren in het jaar wordt er d.m.v. demonstraties voorgedaan hoe je iemand kunt redden, en af en toe krijgen we het verzoek om zwemevenementen te beveiligen. Het dragen van verantwoording en sociaal gevoel staat hoog in het vaandel van de brigade. 

TRB RES  is aangesloten bij Reddingsbrigade Nederland (voorheen de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen), vanuit deze bond worden de examens afgenomen en zij staan er garant voor dat onze vereniging kwalitatief hoog opleidt.

De reddingsbrigade traint op:

- maandag 18:00 - 19:00 uur zwembad Driebrucht
- zaterdag 17:30 - 18:30 uur zwembad De Reeshof